De nieuwe Mercedes Benz James Cook

DE LEGENDE IS TERUG!

DE NIEUW WESTFALIA JAMES COOK INTRODUCTIE.

Westfalia Mobil presenteerde de nieuwe James Cook ter gelegenheid van de dealerconferentie 2019 in Gotha. Dit rondt de productportfolio van het bedrijf af met een echt premium product.

De James Cook is een legende. Al tientallen jaren wordt het beschouwd als de benchmark als het gaat om het uitbreiden van exclusieve gesloten bestelwagens. Toen Westfalia in 2013 de productie van zijn voorganger stopte, associeerde Managing Director Mike Reuer dit met de belofte dat met de marktlancering van een nieuw Mercedes Sprinter-model, de James Cook, vervolgens in zijn vierde generatie, ook opnieuw zou worden uitgegeven. Een paar dagen geleden was het zover. In Gotha werd de nieuwe James Cook zowel aan Westfalia-partners als aan de internationale vakpers gepresenteerd tijdens de dealerconferentie. En zoals het een James Cook betaamt, komt het model van de vierde generatie ook met tal van innovaties.

Voor het eerst met de nieuwe modelserie komt er de James Cook met drie verschillende carrosserievarianten. De eerste is het originele Mercedes-tinnen dak, waar de James Cook vier zitplaatsen en twee bedden biedt. Het tweede alternatief is de James Cook met pop-up dak, 4 slaapplaatsen en vier zitplaatsen. Het topmodel is de James Cook met GFK hoog dak, ook met vier slaapplaatsen en vier zitplaatsen. Voor alle modellen is het nieuwe Slide-Out-systeem ontwikkeld door Westfalia. In minder dan 40 seconden beweegt een module naar buiten in de achterkant van de camper, waardoor een slaapkamer ontstaat van 2,07 meter lang en meer dan 1,40 meter breed. Een ligoppervlak dat een echte mijlpaal is in de compacte bestelwagenklasse, omdat de James Cook korter is dan zes meter.

Hetzelfde geldt voor het nieuwe centrale bedieningselement dat samen met Mercedes Benz is ontwikkeld. Alle functies van de camper kunnen worden bediend via het touchscreen in de cockpit, het bedieningspaneel in de woonkamer of zelfs via afstandsbediening via de mobiele telefoon.

Het model met een pop-up dak werd getoond in Gotha. Het GfK hoge dak wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op de Caravan Salon in Düsseldorf


* Bron: Westfalia Mobil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebuik van coookies om het gebruik van de website vriendelijker te laten verlopen. Gaat u akkoord met deze cookies?